Головна » 2017 » Травень » 3 » Гурток "Лідер"
10:52
Гурток "Лідер"

Розвиваємо громаду через благодійність

 

27 квітня 2017 року відбулася регіональна конференція «Розвиваємо громаду через благодійність», яка проводилась спільно з ІСАР «Єднання» , Березанською міською радою, за участі керівників установ міста, а також членів міського учнівського самоврядування вихованців гуртка «Лідер».

Ідея конференції являлась результатом пошуку нових форматів взаємодії громадськості, молоді міста, влади та бізнесу.

Мета конференції — заснування механізму партнерської взаємодії з метою організації конкретних соціальних проектів, направлених на систематичну роботу в громаді; мотивувати організації громадського суспільства приділяти належну увагу власному зростанню та становленню в сфері організаційного розвитку.

Участь у заході взяли представники громадських організацій Київщини, які зацікавлені у власному організаційному розвитку; ініціативні групи, які діють на місцевому рівні, вмотивовані до розвитку та налагодження партнерств; представники всеукраїнських благодійних організацій; члени, волонтери, однодумці «Фонду громади Березані»; представники бізнесу та влади.

Учасників регіональної конференції привітала керуючий справи виконкому Березанської міської ради Надія Слухай: «Приємно, що наше невелике містечко стає центром не лише культурним, промисловим, але й центром благодійності, волонтерства, — зазначила Надія Михайлівна.

Присутні оплесками привітали Берегиню історії нашого міста, директора Березанського народного краєзнавчого музею Галину Рих, ім‘я якої внесено до Книги рекордів Гіннеса України, як найповажнішого за віком директора музею. Для всіх присутніх Галина Лаврентіївна з любов’ю прочитала відомий вірш Т. Шевченка «Розрита Могила», який є дуже знаковим для нашого міста. Голова правління Благодійної організації «Фонду громади Березані» Алла Новікова подарувала Галині Лаврентіївні новий музейний експонат – плакат Леоніда Каденюка, котрий нещодавно відвідав наше місто, з автографом першого космонавта часів незалежної України.

Взяли активну участь і допомагали в організації і проведенні конференції члени гуртка «Лідер» в рамках програми «Молодіжний банк ініціатив», за якою співпрацює з БО «Фонді громади Березані». До початку конференції молоді активісти зустрічали гостей, провели реєстрацію учасників, вручали звітні матеріали та гостинно запрошували присутніх відвідати виставку «Благодійність в об’єктиві», організованою Українським форумом благодійників під патронатом Національної спілки художників України. Березанці мали змогу побачити фото роботи провідних фото художників України та світу. Багато світлин в номінації «Діти, поранені війною» були присвячені дітям із зони АТО, які постраждали від військового конфлікту. Фото нікого не залишили байдужим. Навіть випадкові перехожі зупинялися і роздивлялися фотографії.

Під час першої частини конференції учасники обговорювали значення діяльності благодійних та громадських організацій для суспільства. Про важливість об‘єднання громадськості задля позитивних змін в Україні наголосила виконуюча обов‘язки директора Українського форуму благодійників Поліна Нюхіна.

Надзвичайно зацікавив юних березанців виступ Директора Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Ірини Біляєвої. Вона повідомила присутнім про результати соціологічного дослідження потреб молоді та проекти, які реалізуються Міністерством молоді та спорту. Один з них – обмін молоддю. Міністерство уклало угоди з Польщею та Литвою. Тож молоді українці мають можливість поїхати до цих країн.

Вибудувати зв‘язок з громадкістю неможливо без ІТ-технологій, якісного програмного забезпечення для роботи інтернет-ресурсів, зазначив у своєму виступі виконавчий директор Ресурсного центру розвитку громадських організацій «ГУРТ» Богдан Маслич, програма інформаційної підтримки якого об‘єднує 200 громадських організацій та благодійних фондів.

Обговорювали на конференції й діяльність молоді за програмою «Молодіжний банк ініціатив» завдяки якій молоді люди можуть проявити себе, реалізуючи суспільно-корисні проекти. За результатами діяльності березанських вихованців гуртка «Лідер» присутні зійшлися на думці, що дана програма дуже потрібна для виховання громадських лідерів, які можуть якісно змінювати суспільство. Присутні були приємно подивовані тією кількістю проектів, які молодь уже реалізувала у Березані. Та найбільше дивувала присутність щирість та відвертість юних активістів. Діти гордо визнавали, що відчувають свою значимість, про належність до якісних змін в рідному місті. Багато з них раділи, що знайшли коло однодумців, оптимістів та й, зрештою, друзів.

 

Переглядів: 147 | Додав: lingiz_a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar